ΟΜΟΡΦΙΑ

Καλοκαίρι; Ενημερωθείτε για τις Αισθητικές Επεμβάσεις!


08/06/2020

This Blog post title

Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν κάθε χρόνο τη συνδρομή της Αισθητικής Χειρουργικής επειδή αισθάνονται άβολα με την εμφάνισή τους και επιθυμούν να διορθώσουν τις ατέλειες που υπάρχουν στο σώμα τους.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στη χώρα μας περίπου 10.000 επεμβάσεις Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, ενώ άλλα 40.000 άτομα επισκέπτονται τους πλαστικούς χειρουργούς χωρίς ωστόσο να περάσουν τελικά την πόρτα του χειρουργείου. Το 15-20% των ατόμων αυτών είναι άνδρες.

Φυσικά για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλα τα θέματα της ΟΜΟΡΦΙΑΣ κάντε κλικ εδώ και θα βρείτε τους καλύτερους!

Ωστόσο, μεγάλη σημασία έχει η επιλογή του σωστού γιατρού και η αποφυγή των μη ειδικών, οι οποίοι μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία του ασθενούς.

Εν όψει του καλοκαιριού οι συνηθέστερες επεμβάσεις είναι αυτές που δίνουν λύσεις κυρίως σε προβλήματα τοπικού πάχους. Τέτοιες επεμβάσεις είναι η λιποαναρρόφηση και η κοιλιοπλαστική, ενώ ακολουθούν η αυξητική του στήθους και η ανόρθωση των γλουτών.

Αντίθετα, η εφαρμογή των λέιζερ στο πρόσωπο δεν συνιστάται αυτή την εποχή, γιατί οι αισθητικές επεμβάσεις με αυτά επεμβαίνουν στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος και βοηθούν το πρόσωπο να ανανεωθεί από τις κατώτερες στοιβάδες, με αποτέλεσμα ένα νέο, ευαίσθητο δέρμα το οποίο αν εκτεθεί στον ήλιο του καλοκαιριού μπορεί να εκδηλώσει πολλά προβλήματα. Έτσι, τα λέιζερ για την ανανέωση του προσώπου χρησιμοποιούνται συνήθως από τα μέσα Σεπτεμβρίου ως το τέλος Απριλίου.

Λιποαναρόφηση

Η λιποαναρρόφηση δίνει λύσεις σε προβλήματα τοπικού πάχους, δηλαδή εκεί όπου είναι συγκεντρωμένο το λίπος (λιπαποθήκες). Ο ανθρώπινος οργανισμός δημιουργεί ένα συγκεκριμένο αριθμό λιποκυττάρων μέχρι την ηλικία των 14 ετών.

Η λιποαναρρόφηση επεμβαίνει αφαιρώντας τα λιποκύτταρα, τα οποία δεν ξανασχηματίζονται όσα κιλά και να ξαναπάρει το άτομο. Ωστόσο, δεν μπορούν να αφαιρεθούν περισσότερα από δύο λίτρα λίπους, γιατί θα χαθεί και αίμα και θα χρειαστεί τότε να γίνει μετάγγιση.

Η λιποαναρρόφηση επιτρέπει τη γρήγορη επιστροφή στην εργασία, αν και τις πρώτες δύο ημέρες μετά το χειρουργείο δεν πρέπει να υπάρχει σωματική καταπόνηση.

Κοιλιοπλαστική

Με την κοιλιοπλαστική αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της χαλαρής κοιλιάς, δηλαδή της κοιλιάς με συσσωρευμένο λίπος και χαλαρά τοιχώματα που έχουν σαν αποτέλεσμα δυσαρμονία στην εικόνα του ατόμου.

Όταν πάρει εξιτίριο το άτομο από την κλινική, οφείλει να είναι προσεκτικό στις κινήσεις του κατά τις πρώτες έξι ημέρες και να μην καταπονείται σηκώνοντας βάρη. Στη συνέχεια μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακτήσει και τις υπόλοιπες, πιο επίπονες δραστηριότητές του.

Αυξητική στήθους

Μια ακόμα επέμβαση που γίνεται συχνά λίγο πριν από το καλοκαίρι είναι η αυξητική στήθους με προσθήκη σιλικόνης. Συνήθως το πρόβλημα αφορά νέες κοπέλες, που έχουν μικρό ή ανύπαρκτο στήθος ή γυναίκες με μικρό, χαλαρό στήθος που τους δημιουργεί αίσθημα ντροπής όταν βρίσκονται στην παραλία και πρέπει να κυκλοφορήσουν με το μαγιό τους.

Η αυξητική στήθους γίνεται ως επί το πλείστον με γενική νάρκωση παρουσία του αναισθησιολόγου και διαρκεί περίπου 1-1,5 ώρα, ενώ συνήθως δεν χρειάζεται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο.

Για περισσότερες και πιο Επιστημονικές συμβουλές μπορείτε να απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς. Στο creta.gr μπορείτε να βρείτε πολλούς από αυτούς καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους. 

Φυσικά για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλα τα θέματα της ΟΜΟΡΦΙΑΣ κάντε κλικ εδώ και θα βρείτε τους καλύτερους!

πηγή: http://iatro.gr/esthitikes-epemvasis-gia-kalokeri/

Αρθρογράφος

Creta.gr

Το άρθρο αναφέρεται σε θέμα σχετικά με ΟΜΟΡΦΙΑ

(αναρτήθηκε στις 08/06/2020 18:31:28)

Τελευταία άρθρα

POLL: Θεωρείτε ότι η τουριστική περίοδος θα εξελιχθεί καλύτερα φέτος;

διαβάστε περισσότερα

Κουφώματα Αλουμινίου: Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή τους!

διαβάστε περισσότερα