ΜΟΔΑ

Πως να επιλέξω γυαλιά ηλίου;


15/06/2020

This Blog post title

Τα γυαλιά ηλίου είναι από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ, όχι μόνο γιατί προστατεύουν τα μάτια μας από τις υπεριώδεις ακτίνες και τις καιρικές συνθήκες, αλλά γιατί διαμορφώνουν το προσωπικό μας στυλ. Αποτελούν ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά σχέδια που μπορούμε να διαλέξουμε σε ποικιλία χρωμάτων και τιμών. Ενώ, γυαλιά ηλίου λανσάρουν οι πιο διάσημες μάρκες του εξωτερικού, αλλά και μάρκες πιο άγνωστες στο ευρύ κοινό. Είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε τελικά το τι θα επιλέξουμε να αγοράσουμε.

Φυσικά για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλα τα θέματα της ΜΟΔΑΣ κάντε κλικ εδώ και θα βρείτε τους καλύτερους!

Τα τελευταία χρόνια είναι όλο και δυσκολότερο να διακριθούν ποια γυαλιά ηλίου είναι γυναικεία και ποια αντρικά. Σε γενικές γραμμές όμως, ο καθένας θα κάνει την επιλογή σύμφωνα με το προσωπικό του στυλ και διάθεση. Υπάρχουν σχέδια πολύ κλασσικά αλλά και πιο extreme.

Για να επιλέξουμε όμως τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου, θα λάβουμε υπόψιν και αισθητικά κριτήρια. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου μας κάθε σκελετός μπορεί να δείχνει διαφορετικός. Ποιος όμως είναι αυτός που μας κολακεύει;

Στρογγυλό πρόσωπο

Εάν το πρόσωπο είναι χωρίς γωνίες και το σαγόνι μας στρογγυλεμένο, τότε επιλέγουμε μακρόστενους σκελετούς ή έντονα γεωμετρικά σχήματα με γωνίες, που θα εξισορροπήσουν τη στρογγυλότητα του προσώπου μας. Οι φακοί των γυαλιών είναι προτιμότερο να έχουν πλάτος, παρά ύψος.

Οβάλ πρόσωπο

Θεωρείται το προνομιούχο σχήμα προσώπου στο οποίο ταιριάζουν οι περισσότεροι σκελετοί. Με σχήμα ωοειδές, δηλαδή ελαφρώς μεγαλύτερο μέτωπο σε σχέση με το πηγούνι, μπορούμε να τολμήσουμε τα περισσότερα σχέδια.

Τετράγωνο πρόσωπο

Εάν το πρόσωπο έχει έντονες γωνίες, πλατύ μέτωπο και πηγούνι, θα προσπαθήσουμε να τις αμβλύνουμε και να δώσουμε την αίσθηση μακρύτερου προσώπου. Προτιμάμε οβάλ σχήματα ή σκελετούς με στρογγυλεμένες άκρες και ιδανικά στενούς φακούς.

Σε γενικές Γραμμές: Τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να τοποθετούνται άνετα, χωρίς να ασκούν πίεση στη μύτη και τα αυτιά. Όταν τα φοράμε θα πρέπει να κάθονται σε κοντινή απόσταση από το πρόσωπο (χωρίς να ακουμπούν τις βλεφαρίδες), ενώ οι ακτίνες του ηλίου δεν πρέπει να φτάνουν στα μάτια από το πάνω μέρος. Tο μέγεθος του σκελετού θα πρέπει να είναι ανάλογο με τον σωματότυπο μας.

Φυσικά για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλα τα θέματα της ΜΟΔΑΣ κάντε κλικ εδώ και θα βρείτε τους καλύτερους!
Αρθρογράφος

Creta.gr

Το άρθρο αναφέρεται σε θέμα σχετικά με ΜΟΔΑ

(αναρτήθηκε στις 15/06/2020 16:05:02)

Τελευταία άρθρα

POLL: Θεωρείτε ότι η τουριστική περίοδος θα εξελιχθεί καλύτερα φέτος;

διαβάστε περισσότερα

Κουφώματα Αλουμινίου: Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή τους!

διαβάστε περισσότερα