ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πως μπορώ να βγάλω χρήματα από το blog μου;


09/06/2020

This Blog post title

Ωραία, αποφάσισες να ξεκινήσεις ένα blog. Έχεις ψάξει τα πάντα όπως πως να το φτιάξεις , ποιο θα είναι το θέμα του, τι θα γράφεις.  Έχεις πολλά στο μυαλό σου τα οποία θέλεις να γράψεις και έχεις όλη την ενέργεια και διάθεση να ξεκινήσεις.

Θα πρέπει να ξέρεις όμως πως η δημιουργία ενός blog δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Φυσικά για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλα τα θέματα των ΜΜΕ κάντε κλικ εδώ και θα βρείτε τους καλύτερους!

Ειδικά αν έχεις σκοπό να ξεκινήσεις μόνος σου είναι κάτι που χρειάζεται  χρόνο,  κόπο και  βασικές γνώσεις για να το στήσεις.

Αφού λοιπόν έχεις κάνει την έρευνα σου και διαπίστωσες ότι δεν είναι και τόσο εύκολο είναι λογικό να αναρωτηθείς:

Πως μπορώ να βγάλω χρήματα;

Υπάρχουν χιλιάδες blogs στο διαδίκτυο και χιλιάδες bloggers.

Για ποιο λόγο υπάρχουν τόσοι bloggers;

Κάποιοι το κάνουν απλά γιατί τους αρέσει, είναι για αυτούς μια μορφή ημερολογίου και γράφουν απλές, καθημερινές σκέψεις. Άλλοι γνωρίζουν πολύ καλά ένα αντικείμενο και θέλουν να βοηθήσουν τους υπόλοιπους με τις γνώσεις τους. Σε άλλους απλά αρέσει πολύ το γράψιμο.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, οι περισσότεροι ξεκινούν χωρίς συγκεκριμένη στρατηγική και πλάνο και στις περισσότερες περιπτώσεις ή το εγκαταλείπουν ή δεν ανανεώνουν  τα άρθρα τους. Και αυτό γιατί ένα blog χρειάζεται πολύ χρόνο και ενέργεια και αν δεν σου αποφέρει κάτι εύκολα το εγκαταλείπεις.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί που το κάνουν επαγγελματικά και ζουν από αυτό.

Πως μπορείς και συ να δημιουργήσεις ένα blog και να έχεις ένα αξιοπρεπές εισόδημα;

Η αλήθεια είναι ότι αν φτιάξεις ένα ελληνικό site και γράφεις μόνο στα ελληνικά έχεις λιγότερες πιθανότητες να ζεις από αυτό γιατί είναι αρκετά περιορισμένο το κοινό σου. Οι bloggers που βγάζουν πολλά χρήματα συνήθως γράφουν στα αγγλικά γιατί ουσιαστικά απευθύνονται σε όλον τον κόσμο!

Ας δούμε όμως με ποιους τρόπους μπορείς να βγάλεις χρήματα από το blog σου.

Σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν λες δηλαδή, ωραία το έφτιαξα, που είναι τα λεφτά; Θέλει χρόνο.

Αρχικά θέλει περιεχόμενο. Αρκετό ώστε να έρθει κάποιος, να βρει άρθρα που τον ενδιαφέρουν και να μείνει αρκετή ώρα. Αυτό προϋποθέτει πως έχεις αφιερώσει χρόνο, έχεις κάνει έρευνα, και μπορείς να γράψεις πολλά  ενδιαφέροντα άρθρα που θα τραβήξουν την προσοχή του κοινού σου. Και θέλει χρόνο να σε μάθει το κοινό σου, να μπαίνει συχνά στο blog σου ώστε να ανεβαίνεις στην κατάταξη των αποτελεσμάτων της Google. Γιατί θα πρέπει να ξέρεις ότι τελικά όλα τα κάνεις για αυτό το λόγο. Ο στόχος σου είναι να βρίσκεσαι ψηλά στις αναζητήσεις. (Αυτό είναι ένα άλλο πολύ μεγάλο κεφαλαίο που έχει να κάνει με το SEO).

Ας πούμε ότι έχεις γράψει αρκετά άρθρα και έχεις μια καλή κατάταξη για τις λέξεις- κλειδιά που έχεις στοχεύσει. Τώρα τι; Πως συvεχίζεις για να έχεις κάποια έσοδα;

Ξεκινάς να προβάλλεις διαφημίσεις με το Google adsense.

Κάνεις εγκατάσταση του κώδικα της adsene στο blog σου και η Google, αναλύοντας το περιεχόμενο του blog σου, ξεκινά να προβάλλει διαφημίσεις από εταιρίες που διαφημίζονται στο Google. Όταν κάποιος επισκέπτης  κάνει κλικ πάνω στη διαφήμιση, πληρώνεσαι γιαυτό.

Τα χρήματα για ένα νέο blog δεν είναι πολλά και αυτός ο τρόπος δεν είναι και ο πιο επικερδής, εκτός αν είσαι μεγάλο blog με πολύ traffic και πουλάς διαφημιστικό χώρο. Και πάμε στον δεύτερο τρόπο.

Πώληση διαφημιστικού χώρου.

Μπορείς να πουλάς διαφημιστικό χώρο στο blog σου. Και πάλι εδώ έχει να κάνει με το πόσο δημοφιλές είναι το site σου. Όσο περισσότερο traffic έχει τόσο πιο ακριβά μπορείς να πουλήσεις το χώρο σου.

Υπάρχουν διάφορα plugins για να το κάνεις όπως το Advanced ads. Κάνεις εγκατάσταση του plugin και μπορείς να βάζεις διαφημίσεις πάνω ή κάτω από τα άρθρα σου, στο sidebar  ή όπου αλλού θέλεις. Κατά τη γνώμη μου καλό είναι να μην βάλεις πολλές  αλλά να κρατήσεις το site σου minimal και να δώσεις έμφαση στο περιεχόμενο σου.

Επίσης θα πρέπει να βρεις τις επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν στο site σου και καλό θα είναι να είναι σχετικές με το θέμα και το ύφος του blog σου. Καλό είναι να έχεις στοιχεία επισκεψιμότητας και αυτό γίνεται με το google analytics, το οποίο θα πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει από την αρχή. Έχοντας αυτά τα στοιχεία μπορείς να διαμορφώσεις τις τιμές για τους χώρους που πουλάς.

Affiliate Marketing

Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους στο εξωτερικό, για να βγάλεις χρήματα από το blog σου, είναι το Affiliate Marketing.

Πως λειτουργεί ;

Κάνεις, για παράδειγμα, ένα αφιέρωμα σε παιδικά δώρα για τις γιορτές. Γράφεις ένα άρθρο στο blog σου και προτείνεις παιδικά προϊόντα που μπορεί να κάνει κάποιος δώρο, και στην περιγραφή του κάθε προϊόντος βάζεις ένα link που οδηγεί σε ένα e-shop. Αν ο επισκέπτης σου κάνει κλικ στο link και προχωρήσει σε αγορά, τότε εσύ παίρνεις μια προμήθεια από το e-shop που έκανε την πώληση. Ουσιαστικά παίρνεις προμήθεια για την προώθηση των προϊόντων τρίτων.

Φυσικά το e-shop θα πρέπει να έχει affiliate πρόγραμμα και να κάνεις εγγραφή απευθείας στο site ή σε εταιρίες οι οποίες έχουν πολλά sites που συμμετέχουν.

Μερικές ιστοσελίδες που διαθέτουν affiliate πρόγραμμα και μπορείς να εγγραφείς είναι:

  • amazon.co.uk
  • ebay.co.uk
  • etsy.com
  • asos.com
  • chinavasion.com
  • shareasale.com

Για να μάθεις περισσότερα για το affiliate marketing, μπορείς να μπεις στο affilorama (είναι στα αγγλικά). Καλό είναι να επενδύσεις λίγο χρόνο και να μάθεις περισσότερα ειδικά αν το blog σου είναι στα αγγλικά.

Στο εξωτερικό είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος για να βγάζεις χρήματα. Στην Ελλάδα ακόμη δεν λειτουργεί αρκετά αλλά ίσως στο μέλλον αναπτυχθεί.

Πουλώντας υπηρεσίες

Αυτό μπορείς να το κάνεις από την πρώτη μέρα που θα φτιάξεις το site σου! Αν είσαι designer, web developer, seo specialist, αρχιτέκτονας, διακοσμητής, σύμβουλος, λογιστής ή κάνεις οποιοδήποτε επάγγελμα που μπορείς να προωθήσεις και να βρεις πελάτες τότε ένα blog μπορεί να σε βοηθήσει.

Μπορείς να κάνεις ένα blog με θέματα που αφορούν στο αντικείμενο σου και παράλληλα να προσφέρεις πληρωμένες υπηρεσίες. Αν είσαι web designer, για παράδειγμα, μπορείς να γράφεις ενδιαφέροντα θέματα πάνω στο web design και παράλληλα να προσελκύσεις υποψήφιους πελάτες. Αν είσαι διατροφολόγος μπορείς να γράφεις άρθρα για τη σωστή διατροφή και να δημιουργήσεις πακέτα διατροφής για αυτούς που θέλουν να χάσουν βάρος.

Πουλώντας e-προϊόντα

Ένας ακόμη τρόπος να βγάλεις χρήματα από το blog σου είναι να πουλάς ηλεκτρονικά προϊόντα, όπως e-books ή courses.

Εφόσον έχεις ένα blog και έχεις γράψει διάφορα άρθρα μπορείς να δημιουργήσεις e-books από αυτά τα άρθρα και να τα πουλάς μέσω του blog σου. Μπορείς να φτιάξεις ένα ωραίο εξώφυλλο, με τη βοήθεια διάφορων προγραμμάτων όπως το Canva,  και να το αποθηκεύσεις σε  PDF. Θα πρέπει να εγκαταστήσεις ένα plugin για να μπορεί κάποιος να κάνει download το e-book και ένα plugin για να πουλάς αυτά τα προϊόντα.

Επίσης μπορείς να δημιουργήσεις ηλεκτρονικά μαθήματα, on-line courses, τα οποία συνήθως πουλάς πιο ακριβά από τα e-books. Είναι λίγο πιο πολύπλοκο να δημιουργήσεις ένα video και να φτιάξεις τη δομή ενός course αλλά το καλό είναι πως αφού το στήσεις και το προωθήσεις κατάλληλα, δημιουργεί “μόνο του” έσοδα. Είναι δηλαδή passive income. Από τη στιγμή που το δημιουργείς, το βάζεις στο site σου, φτιάχνεις ένα ωραίο banner  ή μια landing page ή ακόμη το πουλάς σε πλατφόρμες όπως το Udemy.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για να εκμεταλλευτείς το blog σου και να ανταμειφθείς για τον κόπο και το χρόνο που σίγουρα θα επενδύσεις για να το δημιουργήσεις και να το προωθήσεις.

Ελπίζω να σου έδωσα το έναυσμα για να ξεκινήσεις να τα εφαρμόζεις άμεσα!

Φυσικά για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλα τα θέματα των ΜΜΕ κάντε κλικ εδώ και θα βρείτε τους καλύτερους!

πηγή: https://techzoe.gr/xrimata-apo-blog/

Αρθρογράφος

Creta.gr

Το άρθρο αναφέρεται σε θέμα σχετικά με ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

(αναρτήθηκε στις 09/06/2020 11:39:37)

Τελευταία άρθρα

POLL: Θεωρείτε ότι η τουριστική περίοδος θα εξελιχθεί καλύτερα φέτος;

διαβάστε περισσότερα

Κουφώματα Αλουμινίου: Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή τους!

διαβάστε περισσότερα