ΣΠΙΤΙ

ΠΩΣ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΩΣΗ ΣΤΑ ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΧΩΝΕΥΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ;


18/07/2020

This Blog post title

Οι περισσότεροι πελάτες μας ρωτούν: πως αυξάνουμε την μόνωση των συρόμενων κουφωμάτων; Τα συρόμενα χωνευτά κουφώματα (κουφώματα που μπαίνουν μέσα στον τοίχο) είναι ένας πολύ πρακτικά ως προς τη χρήση. Επειδή δεν πιάνουν χώρο κατά την χρήση τους είναι αρκετά διαδεδομένα ιδιαίτερα στην Αττική. Είναι γνωστό ότι τα συρόμενα χωνευτά κουφώματα υπολείπονται σε μόνωση (υδατοστεγανότητα, θερμομόνωση, ηχομόνωση, αεροδιαπερατότητα) των ανοιγόμενων κουφωμάτων. Επειδή τα χωνευτά κουφώματα χρησιμοποιούν βουρτσάκια και όχι ελαστικά (λάστιχα) για τη μόνωση τοuς.

Φυσικά για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλα τα θέματα των ΑΛΟΥΜΙΝΙΩΝ κάντε κλικ εδώ και θα βρείτε τους καλύτερους!


Τρόποι για καλύτερη μόνωση των συρόμενων κουφωμάτων

Ένας τρόπος για να αυξήσουμε την μόνωση των συρόμενων κουφωμάτων (θερμομόνωση – ηχομόνωση) είναι η χρήση περιμετρικών αρμοκάλυπτρων (περιμετρική γωνιά στεγάνωσης ).
Η γωνία στεγάνωσης είναι προφίλ αλουμινίου σε μορφή γωνίας, που τοποθετείται κατακόρυφα στο άνοιγμα και στο σημείο που υπάρχει το κενό των τούβλων ( τρύπα – διάκενο). Στις περισσότερες περιπτώσεις τοποθετείτε αρμοκάλυπτρο μόνο από τη πλευρά που βρίσκεται το κενό του τοίχου και όχι περιμετρικά (γύρω – γύρω) από αυτό. Δηλαδή δεν υπάρχει αρμοκάλυπτρο στην πλευρά που κλειδώνει και στο πάνω μέρος.

Τοποθέτηση περιμετρικών για καλύτερη στεγάνωση

Η Fenestral, για να αυξήσει την μόνωση των συρόμενων χωνευτών κουφωμάτων, τοποθετεί γωνία στεγάνωσης περιμετρικά του κουφώματος. Δηλαδή και στο πάνω μέρος αλλά και στην πλευρά που βρίσκονται οι κλειδαριές του κουφώματος . Με αυτόν τον τρόπο αυξάνουμε τη μόνωση των συρόμενων κουφωμάτων , διότι προσθέτουμε επιπλέον βουρτσάκια. Τα βουρτσάκια πατάνε πάνω στο φύλλο του τζαμιού, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υπήρχαν.

Επιπροσθέτως, βελτιώνουμε την αισθητική (πομπέ γωνιές στεγάνωσης ή ίσιες) και επιτυγχάνουμε την ομοιομορφία. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έγχρωμων κουφωμάτων αφού καλύπτουμε με αυτές όλη την τοιχοποιία. Με τη χρήση περιμετρικών αρμοκάλυπτρων και στο έξω μέρος του κουφώματος, βελτιώνεται και η ασφάλεια του. Είναι  δυσκολότερο να προσεγγιστούν οι κλειδαριές και τα φύλλα του κουφώματος σε ενδεχόμενη διάρρηξη (χρήση λοστών, κατσαβίδια κλπ.).

Όλες οι διελάσεις (π.χ. Europa , Alumil) στα εκθέματά τους έχουν περιμετρικές γωνίες στεγάνωσης. Διατίθενται σε πομπέ και σε ίσιες – ορθογωνικές διατομές για οποιοδήποτε γούστο. Εναλλακτικά δείτε πώς μπορούμε να αυξήσουμε την υδατο- στεγάνωση των συρόμενων κουφωμάτων.

Τα χωνευτά κουφώματα , δίφυλλα και κυρίως μονόφυλλα,  δίχως περιμετρικά αρμοκάλυπτρα όπως στην εικόνα υπολείπονται σε ασφάλεια, μόνωση (θερμομόνωση – ηχομόνωση)  και αισθητική. Για τη βελτίωση της μόνωσης η fenestral χρησιμοποιεί περιμετρικά αρμοκάλυπτρα. Καλύπτει όλα τα κενά ανάμεσα σε τοίχο και κούφωμα.

Φυσικά για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλα τα θέματα των ΑΛΟΥΜΙΝΙΩΝ κάντε κλικ εδώ και θα βρείτε τους καλύτερους!

πηγή: https://fenestral.gr/%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%86%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD-%C

Αρθρογράφος

Creta.gr

Το άρθρο αναφέρεται σε θέμα σχετικά με ΣΠΙΤΙ

(αναρτήθηκε στις 18/07/2020 11:45:22)

Τελευταία άρθρα

POLL: Θεωρείτε ότι η τουριστική περίοδος θα εξελιχθεί καλύτερα φέτος;

διαβάστε περισσότερα

Κουφώματα Αλουμινίου: Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή τους!

διαβάστε περισσότερα